Duunitori suosittelee
Asiakasneuvoja / Kundrådgivare

Vaasan Osuuspankki - Vasa Andelsbank

Vaasa

Vuoropäällikkö

Sokotel Oy

Espoo

Kokki

Restel Oy

Hämeenlinna

Kehityspäällikkö

Tero Saarinen Company

Helsinki

SW developers for intelligent energy management

Reactive Technologies

Oulu

15 palveluneuvojaa Ifille Espooseen

Saranen Consulting Oy

Espoo

Työpaikkakuvaus

Infrastrukturavdelningen vid Ålands landskapsregering sköter strategisk trafikplanering, byggande och underhåll av vägar, broar, färjor, hamnar och farleder, trafiksäkerhetsfrågor samt tillser en fungerande färjetrafik, kollektivtrafik och flygtrafik, och har även ansvar för bygg- och bostadsfrågor, el- och energifrågor samt geografiska informationssystem. Avdelningen har drygt 90 anställda och en nettobudget på ca 35 Meuro.

Ålands landskapsregerings infrastrukturavdelning lediganslår ett moderskapsvikariat som TRAFIKINGENJÖR vid trafikbyrån

Vid Infrastrukturavdelningen finns tre byråer; allmänna byrån, trafikbyrån och produktionsbyrån. Allmänna byrån sköter lagstiftnings- och förvaltningsfrågor samt bygg- och energifrågor, trafikbyrån är en beställarorganisation för infrastrukturprojekt, drift och underhåll av trafiknätet samt beställare av tjänster inom färjetrafik, kollektivtrafik och flygtrafik medan produktionsbyrån är en utförarorganisation som sköter skärgårdstrafiken, vägunderhållet, verkstaden och lagret. Verksamheten har en budget på ca 35 miljoner euro, som till största del används för att handla upp trafiktjänster, underhåll och reinvesteringar i landskapets infrastruktur.

Trafikbyrån med 14+4 anställda har som uppgift att beställa förstudier, planer, projekteringar och byggentreprenader, samt drift och underhåll av vägar, broar, hamnar, bryggor, färjfästen, fastigheter och linfärjor. Byrån beställer även färjetrafik, kollektivtrafik och flygtrafik samt sköter trafiksäkerhetsfrågor. Till byrån hör enheten Ålandstrafiken som bl.a. sköter bokningar inom skärgårdstrafiken.

Som trafikingenjör har du budgetansvar för ca 2,3 miljoner euro till beställning av vägunderhåll samt delansvar för trafikbyråns investeringsbudget om ca 9 miljoner årligen. Investeringsbudgeten fördelas på pågående till projekt inom väg, bro och hamn. Ansvaret för investeringarna har dina närmaste kollegor; vägingenjören och bro- och hamningenjören. I samma team på byrån finns biträdande ingenjörer, projekteringsingenjör, projektchefer och trafiksäkerhetskonsulent. En del arbeten beställs från produktionsbyrån, men huvuddelen upphandlas externt.

Vi ser fram emot att utveckla trafikingenjörstjänsten tillsammans med dig då vi nu samtidigt ser över teamets arbetssätt i syfte att modernisera det. Till ditt uppdrag som trafikingenjör hör att följa med trafikutvecklingen, skapa visioner och dra upp riktlinjer för en säker framtida trafik i enlighet med samhällsutvecklingen. Du kommer leda arbetet med att bygga upp ett strukturerat sätt att se över trafiksituationen i landskapet och med det underlag som samlas in identifiera trafiksituationer som behöver analyseras närmare för eventuella åtgärder. I detta arbete är ditt ansvar för och utveckling av vägdatabasen samt din koppling som beställare mot vägunderhållet en viktig pusselbit. Du kommer i arbetet även att ha kontakter mot bl.a. polisen, försäkringsbolag och kommuner samt följa utvecklingen i omvärlden.

Du leder trafiksäkerhetsarbetet i landskapet och stödjer dina kollegor med din expertkunskap. Du ansvarar därför för att med stöd av teamet analysera identifierade kritiska trafiksituationer och föreslå lämpliga åtgärder, vilka sedan genomförs och följs upp för att se om rätt effekt uppnåtts. Genom detta underbyggda angreppssätt hoppas vi bättre kunna motivera och få förståelse för de åtgärder vi utför eller väljer att inte utföra i vägnätet, samt få fram ett gott underlag för de investeringsprojekten. I detta uppdrag ingår även att stödja trafiksäkerhetskonsulenten och Motorfordonsbyrån i de mjukare delarna av trafiksäkerhetsarbetet.

Vidare ingår i tjänsten att ha samordningsansvar för de avtal som infrastrukturteamet ingått. I detta samordningsansvar ligger att själv bereda upphandlingar, men även att koordinera och stötta kollegor vid upphandling av nya eller förnyade avtal, i avrop mot ramavtal eller avtalsuppföljning. Avtalen kan gälla exempelvis mätning, projektering, grönyteskötsel, snöplogning, miljöutredning mm.

Myndighetsutövning i direkt koppling till arbetsfältet och vår roll som väghållare såsom hantering av ansökningar om anslutning till våra vägar, genomföringar och ledningsdragningar, hastighetsförändringar och dispenser om byggande i närheten av väg hör till tjänsten. Du föredrar själv ärenden för byråchef eller minister samt bereder ärenden inom verksamhetsområdet för avgörande i vår regering.

Vi ser att du är driftig, ansvarstagande, analytisk, välorganiserad och flexibel. Arbetet kräver samarbetsförmåga och ett gott omdöme samt datorvana och att du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska. Körkort för personbil är ett krav. Vi kan erbjuda dig en trevlig arbetsgemenskap, ett spännande utvecklingsarbete där du själv har stora möjligheter att påverka och ett mycket intressant, utmanande och utvecklande jobb där du direkt påverkar ålänningarnas vardag.

Behörighetskrav för tjänsten är högskoleexamen med lämplig inriktning. Erfarenhet av liknande arbete är meriterande.

Moderskapsvikariat om 9 månader med möjlig förlängning. Lön utgår enligt löneklass A25 (för närvarande 3 379,55 - 4282,43 euro/mån inkl. allmänt tillägg).

Närmare upplysningar lämnas av trafikingenjör Elin Lindfors och byråchef Lennart Nord.

www.regeringen.ax

Web-osoite: http://www.regeringen.ax Työnantaja: Ålands Landskapsregeringen/Infrastrukturavdelningen Sijainti: Självstyrelsegården, 22111 MARIEHAMN Työajat: kokoaikatyö Työ alkaa: 06.02.2017, Eller enligt överenskommelse Yhteystiedot: Trafikingenjör Elin Lindfors och byråchef Lennart Nord, telefon till växel 25000, e-post forman.efternamn@regeringen.ax. Hakemukset: Ansökningshandlingarna ska vara registraturen skickas till Ålands landskapsregering, PB 1060, AX-22111 MARIEHAMN eller via e-post: registrator@regeringen.ax Ilmoitus jätetty: 17.10.2016 Haku päättyy: 09.11.2016 16:15 Ilmoituskanava: mol

Työpaikan sijainti kartalla

Osoite: Självstyrelsegården, 22111 MARIEHAMN

Ilmoitus


Tämä työpaikka, Trafikingenjör, on ilmoitettu mol -palvelussa 17.10.2016 ja sen on julkaissut Ålands Landskapsregeringen/Infrastrukturavdelningen. Kyseessä on kokoaikatyö. Ilmoituksen hakuaika umpeutuu 09.11.2016. Työpaikka sijaitsee paikkakunnalla 22111 - Maarianhamina , osoitteessa Självstyrelsegården, 22111 MARIEHAMN .

Yhteistyössä

Katso myös nämä työpaikat

Ilmoitus

Seuraa Duunitoria

Uutta Duunitorilla

Työnantajalle

Duunitorilla tavoitat työnhakijat tehokkaalla työpaikkailmoituksella ja houkuttelevalla employer brandingilla. Eikä siinä vielä kaikki. Jos uusi osaaja on kiven alla, kartoitamme potentiaaliset henkilöt suorahaun keinoin.

Jätä ilmoitus Lue lisää

Ilmoitus

Rentoudu työnhaun ohessa