Duunitori suosittelee
Ohjelmistosuunnittelija

Ilmatieteen laitos / co Studentwork

Helsinki

15 palveluneuvojaa Ifille Espooseen

Saranen Consulting Oy

Espoo

Kokki

Restel Oy

Kuusamo

Kokki

Restel Oy

Hämeenlinna

Asiakasneuvoja / Kundrådgivare

Vaasan Osuuspankki - Vasa Andelsbank

Vaasa

Tiesuunnitteluun ryhmä-/projektipäällikkö

Destia

Jyväskylä

Työpaikkakuvaus


Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kansallinen asiantuntijalaitos, joka tuottaa tietoa terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi.
THL palvelee valtion ja kuntien päättäjiä, sote-alan toimijoita ja ammattilaisia sekä järjestöjä, tutkijoita ja kansalaisia.
THL:ssä työskentelee noin 1000 asiantuntijaa. Toimipaikkamme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa.

Tehtävän kesto: Määräaikainen, tehtävä alkaa 15.11.2016, tai sopimuksen mukaan. Päättyy 31.12.2017.
Määräaikaisuuden syy: Määräaikainen projektihanke.
Työaikamuoto: Virastotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 4.11.2016  12:00

Työpaikan tiedot: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Mannerheimintie 166, 00300 Helsinki

Viran/tehtävän kuvaus:
Tietopalvelut -osaston Tietovarantopalvelut -yksikkö hakee Helsinkiin

Tilastotutkijaa (senior)

määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 15.11.2016 (tai sopimuksen mukaan) – 31.12.2017

THL:n tietovarannot muodostavat maailmanlaajuisestikin tarkasteltuna ainutlaatuisen kokonaisuuden. Jotta aineistojen tehokäyttö voisi edetä strategian ja datapolitiikkamme mukaisesti ja mahdollisimman monipuolisesti, tulee kehittää ja ottaa käyttöön menetelmiä uusien monipuolisten aineistokokonaisuuksien muodostamista, analysoimista, raportoimista ja jakelemista varten. Näihin menetelmiin kuuluu perinteisten tilastotieteellisten menetelmien lisäksi massadatan (big data) hallinta ja analytiikkaa. Lisäksi aineistojen avoimuuteen tulee kiinnittää huomiota, myös tietoturvallisen käsittelyn ja jakelun näkökulmista.

THL kehittää tietotuotannon ydinprosessiaan, jonka palveluiksi on identifioitu keruu, säilytys, varastointi, raportointi ja aineistojen jakelu. Tehtävänhoitajat ovat kehittämässä laitoksen tietointensiivistä ydinprosessia yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa. Valtaosassa ratkaisuja, etenkin aineistojen jalostamisessa, käsittelyssä ja analyyseissä, haetaan tietoturvallisia ratkaisuja, joita voidaan hyödyntää eri organisaatioiden edustajista koostuvissa hankkeissa. Laskentakapasiteetin hyödyntäminen sekä uusien mallien ja ennusteiden laatiminen vaatii tehtävän hoitajalta aiempaa osaamista. Ensimmäisten konkreettisten hankkeiden joukossa on mm. THL:n rekisteritietojen ja Kanta-arkistotietojen validointi, laaturekisterit sekä reaaliaikaisiin tietovarantoihin tukeutuvan terveysuhkiin varautumiseen liittyvän pilotin suunnittelu ja toteutus. Senioritasoisella asiantuntijalla on itsenäinen vastuu toiminnan kehittämisestä, jota junioritasoinen osaaja tukee.

Tehtävän hoitajan suunnittelee ja tukee haastavia aineistokokonaisuuksia luovia hankkeita, tuoden esille uusia käsittelynmahdollisuuksia ja arvioimalla yhdessä muiden kanssa, mitkä menetelmät ovat missäkin vaiheessa tarkoituksenmukaisimpia.

Hakijalta odotamme:
Parhaimmat edellytykset tehtävän menestykselliseen hoitamiseen antaa korkeakoulututkinto tietojenkäsittelytieteestä tai tilastotieteestä, kuitenkin siten, että myös tietojenkäsittelytieteen opintoja ja osaamista vaativista tietokantaratkaisuista on mahdollista hyödyntää.

Hyvän lähtökohdan antavat aiempi osaaminen erilaisten tietovarantojen (SQL/NoSQL) , tilastollisten ohjelmien (R, SAS, STATA, SPSS Julia, Stan) sekä hajautettujen koneoppimisympäristöjen (Hadoop, Spark, TensorFlow) osaaminen.

Vaikka henkilöllä ei suoranaista omaa budjettia, uudet analyysimenetelmät vaativat merkittävää itsenäisyyttä ja vastuuta jos päätyvät tuotantokäyttöön, merkittävä määrä apuna toimivan junioriasiantuntijan käytännön ohjaamista ja aiempaa käytännössä osoitettua osaamista aineistojen monipuolisesta ja -mutkaisesta käytöstä sekä vaativasta analytiikasta ja menetelmäkehittämisestä.

Tehtävä vaatii sisällöllistä kyvykkyyttä soveltaa tietojenkäsittelytieteen, matematiikan sekä tilastotieteen menetelmiä moniammatillisessa yhteistyössä THL:n tieteellisen laskennan työryhmän jäsenten huippuosaamisen kanssa. Osa menetelmistä voi arvioinnin jälkeen tulla otetuksi käyttöön laitoksen perustyössä laajasti. Henkilön tulee pystyä ilmaisemaan itseään selkeästi erilaisissa seminaareissa ja pienryhmätyöskentelyssä. Yhtäältä yksinkertaisesti mutta syvällisesti oman ekspertiisin osalta. Tehtävä vaatii laajaa yhteistyötä sekä THL:n sisällä kuin kansallisesti ja kansainvälisesti.Palkkauksen peruste:
Tehtävä sijoittuu THL:n palkkausjärjestelmässä vaativuustasoon 4, jossa tehtäväpalkka on 3893,51 euroa. Lisäksi tehtävässä maksetaan suoriutumiseen perustuvaa henkilökohtaista palkanosaa.
Työnantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Sijainti: 00300 Helsinki Työajat: virastotyöaika Yhteystiedot: Kaikkonen Risto
yksikönpäällikkö
Puhelin: 029 524 8176
Sähköposti: etunimi.sukunimi@thl.fi

Virtanen, Mikko
tilastotutkija
Puhelin: 029 524 8885
Sähköposti: etunimi.sukunimi@thl.fi

Ilmoitus jätetty: 19.10.2016 Haku päättyy: 04.11.2016 Ilmoituskanava: Valtiolle

Työpaikan sijainti kartalla

Osoite: 00300 Helsinki

Yritystiedot

Toiminimi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Y-tunnus 2229500-6

Zeckit-selvitys

Hyvässä työpaikassa työnantajan tiedot ovat kunnossa. Duunitori tekee yhteistyötä Zeckitin kanssa, jotta voimme näyttää uusimmat tiedot yrityksestä (lisätietoa):

Ilmoitus


Tämä työpaikka, Tilastotutkija, on ilmoitettu Valtiolle -palvelussa 19.10.2016 ja sen on julkaissut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kyseessä on virastotyöaika. Ilmoituksen hakuaika umpeutuu 04.11.2016. Työpaikka sijaitsee paikkakunnalla 00300 - Helsinki , osoitteessa 00300 Helsinki . Ilmoituksen jättäneellä työnantajalla on tällä hetkellä avoimia työpaikkoja Duunitorilla yhteensä 8 kappaletta .

Yhteistyössä

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut

Katso myös nämä työpaikat

Ilmoitus

Seuraa Duunitoria

Uutta Duunitorilla

Työnantajalle

Duunitorilla tavoitat työnhakijat tehokkaalla työpaikkailmoituksella ja houkuttelevalla employer brandingilla. Eikä siinä vielä kaikki. Jos uusi osaaja on kiven alla, kartoitamme potentiaaliset henkilöt suorahaun keinoin.

Jätä ilmoitus Lue lisää

Ilmoitus

Rentoudu työnhaun ohessa