Duunitori suosittelee
Recruitment Superstar

Siili Solutions

Helsinki

Vakuutusalan ajanvaraaja / buukkaaja

Bookers

Helsinki

Projektinjohtaja

Helsingin Kaupungin Rakennusvirasto

Helsinki

Sähkösuunnittelija ja -projektipäällikkö

Granlund

Turku

LVI-suunnittelija ja -projektipäällikkö

Granlund Oy

Turku

TV- ja viihdepalvelumyyjä

DNA Oy

Rovaniemi

Työpaikkakuvaus

Jyväskylän yliopisto on ihmistieteisiin ja luonnontieteisiin keskittyvä kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä monialainen tiedeyliopisto ja koulutuksen asiantuntija. Yliopisto on maamme johtava opettajankouluttaja, aikuiskouluttaja ja koulutusviejä. Liikuntatieteiden kokonaisuus on maan ainoa. Jyväskylän yliopisto tunnetaan vahvasta yhteiskunnallisesta vastuunotosta ja dynaamisesta toimintakulttuuristaan.

Haettavana on

yliopistotutkijan tehtävä, fysiikka, 1.1.2017 alkaen toistaiseksi.

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan fysiikan laitos kouluttaa fyysikoita, jotka sijoittuvat asiantuntijoina, opettajina ja tutkijoina elinkeinoelämän sekä opetus- ja tutkimustyön eri alueille. Fysiikan laitoksen tutkimuksen pääalat ovat subatomaarinen fysiikka ja materiaalifysiikka. Subatomaarisen fysiikan tutkimus koostuu hiukkasfysiikan, kosmologian, ydinfysiikan ja kiihdytinpohjaisen materiaalifysiikan tutkimuksesta. Hiukkasfysiikan tutkimusalueita ovat ultrarelativististen raskasionitörmäysten fysiikka, kvanttiväridynamiikka ja neutriinofysiikka. Kosmologian tutkimuskohteita ovat pimeä aine ja energia, kosminen inflaatio ja epätasapainoilmiöiden kenttäteoria.

Ydinfysiikan alalla tutkimusta tehdään laitoksen kiihdytinlaboratoriossa kohteina ydinrakenteen, erityisesti eksoottisten ydinten tutkimus ja ydinastrofysiikka. Teoreettisen ydinfysiikan tutkimuskohteita ovat ydinmallit ja niiden soveltaminen eksoottisten ydinten rakenteen, kaksoisbeetahajoamisen ja pimeän aineen tutkimuksessa. Ydinfysiikan tutkimuksen ohella kiihdytinlaboratoriossa suoritetaan materiaalitutkimusta ja materiaalien karakterisointia inonisuihkujen avulla ja tutkitaan ionilähdefysiikkaa. Lisäksi ydin-, kiihdytin- ja materiaalifysiikan menetelmiä sovelletaan elektroniikan säteilyvaurioiden tutkimukseen ja kiihdyttimiä ja niiden oheislaitteita hyödynnetään kaupalliseen toimintaan.

Säteilyvauriotutkimuksessa kiihdytinlaboratorio on Euroopan Avaruusjärjestö ESA:n testauslaboratorio ja palvelee siinä roolissa Euroopan avaruusteollisuutta. Hiukkas- ja ydinfysiikan alalla laitos osallistuu tutkimustoimintaan myös ulkomaisissa laboratorioissa, kuten CERNissä. Materiaalifysiikan alalla tehdään kokeellista, laskennallista ja teoreettista nanofysiikan tutkimusta monitieteisessä Nanoscience Centerissä. Tutkimusalueita ovat mm. monen kappaleen teoria ja kvanttidynamiikka, matalan dimension nanorakenteet sekä nanokatalyysi. Lisäksi tutkitaan heterogeenisten materiaalien rakennetta ja mallintamista sekä virtausmekaniikkaa.

Yliopistotutkijan tehtävän alana ovat säteilyn vuorovaikutukset materiaaleissa, erityisesti elektroniikan puolijohteissa, sekä vuorovaikutusten aiheuttamat moninaiset ilmiöt elektroniikan komponenteissa. Tehtävään valittavalla on vastuullinen rooli kiihdytinlaboratorion elektroniikan säteilyvauriotutkimuksen toteuttamisessa ja sen menetelmien kehittämisessä ja siksi häneltä vaaditaan riittävää säteilyn tuottamiseen ja havainnointiin liittyvää osaamista ja vahvaa säteilyn vuorovaikutusten ja elektroniikan tutkimuskokemusta. Valittavan edellytetään myös kehittävän elektroniikan luento- ja kontaktiopetusta ja osallistuvan sekä perus- että jatko-opinnäytetöiden ohjaamiseen.

Yliopistotutkijan tehtävään kuuluu myös osallistuminen kansainvälisiin elektroniikan säteilyvaurioiden tutkimus- ja opetushankkeisiin, joita fysiikan laitoksella on mm. ESAn, EUn, NASAn ja CERNin kanssa. Lisäksi yliopistotutkijan tulee luoda ja pitää yllä kiinteitä suhteita alan teollisuuteen. Aikaisempi kokemus tällaisesta toiminnasta luetaan tehtävään hakevalle eduksi.

Yliopistotutkijan tehtävistä, kelpoisuusvaatimuksista ja kielitaidosta määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa. Yliopistotutkijan tehtävään otettavalta vaaditaan, että hän hallitsee suomen kielen. Yliopisto voi tarvittaessa myöntää erivapauden kielitaitovaatimuksista. Eduksi katsotaan hyvä englannin kielen taito ja kyky antaa opetusta englannin kielellä.

Yliopistotutkijan tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustason 5-7 (2865,30 €/kk - 3851,33 €/kk) perusteella. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa enintään 46,3 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Tehtävää täytettäessä käytetään neljän kuukauden koeaikaa.

Tiedustelut: Tutkimusjohtaja Ari Virtanen puh. +358505419401 email: ari.j.virtanen@jyu.fi tai laitoksen johtaja, professori Jukka Maalampi, +358407731718 email: jukka.maalampi@jyu.fi

Sähköiseen hakulomakkeeseen tulee liittää:

1) Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan TENK:n ansioluettelomalli (kts. ohje www.tenk.fi).

2) Lyhyt kirjallinen selostus tieteellisestä tutkimuksesta ja kansainväliseen toimintaan liittyvistä ansioista.

3) Lyhyt kirjallinen selostus muista ansioista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa tehtävään mukaan luettuna selvitys täydentävän tutkimusrahoituksen hankkimisesta, yhteistyöverkostoista sekä tutkimusintresseistä.

4) Numeroitu luettelo kaikista niistä tieteellisistä ja muista julkaisuista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään. Julkaisuluettelo tulee laatia noudattaen Suomen Akatemian ohjeistusta.

5) Enintään 10 pääjulkaisua (pdf-muodossa, yhtenä tiedostona), jotka on numeroitava julkaisuluettelon mukaisesti.

Hakemus tulee jättää viimeistään 25.10.2016 sähköisellä hakulomakkeella.

Web-osoite: http://www.jyu.fi/toihin Työnantaja: Jyväskylän yliopisto Sijainti: PL 35, 40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Työajat: kokoaikatyö Työ alkaa: 01.01.2017 Yhteystiedot: - Ilmoitus jätetty: 13.09.2016 Haku päättyy: 25.10.2016 00:00 Ilmoituskanava: mol

Työpaikan sijainti kartalla

Osoite: PL 35, 40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

Yritystiedot

Toiminimi Jyväskylän yliopisto Y-tunnus 0245894-7

Zeckit-selvitys

Hyvässä työpaikassa työnantajan tiedot ovat kunnossa. Duunitori tekee yhteistyötä Zeckitin kanssa, jotta voimme näyttää uusimmat tiedot yrityksestä (lisätietoa):

Ilmoitus


Tämä työpaikka, Yliopistotutkija, fysiikka, on ilmoitettu mol -palvelussa 13.09.2016 ja sen on julkaissut Jyväskylän yliopisto. Kyseessä on kokoaikatyö. Ilmoituksen hakuaika umpeutuu 25.10.2016. Työpaikka sijaitsee paikkakunnalla Jyväskylä , osoitteessa PL 35, 40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO . Ilmoituksen jättäneellä työnantajalla on tällä hetkellä avoimia työpaikkoja Duunitorilla yhteensä 17 kappaletta .

Yhteistyössä

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut

Katso myös nämä työpaikat

Ilmoitus

Seuraa Duunitoria

Uutta Duunitorilla

Työnantajalle

Duunitorilla tavoitat työnhakijat tehokkaalla työpaikkailmoituksella ja houkuttelevalla employer brandingilla. Eikä siinä vielä kaikki. Jos uusi osaaja on kiven alla, kartoitamme potentiaaliset henkilöt suorahaun keinoin.

Jätä ilmoitus Lue lisää

Ilmoitus

Rentoudu työnhaun ohessa