VERKOSTOITUMINEN

Verkostoitumalla tapaat ihmisiä eri toimialoilta ja voit löytää uusia uramahdollisuuksia. Lue, miten hyödynnät verkostojasi työnhaussa.

Uusimmat verkostoitumisvinkit Duunitorilla:

Mitä tarkoitetaan verkostoitumisella?

Verkostoituminen voidaan määritellä eri tavoin riippuen siitä, tapahtuuko se yritysten vai henkilöiden välillä. Kuka tahansa voi verkostoitua. Verkostoitumiseen vaaditaan vain, että olet valmis ja kiinnostunut tapaamaan uusia ihmisiä ja haluat oppia tuntemaan heidät. Verkostoja pitää myös osata ylläpitää olematta liian välinpitämätön tai ärsyttävä. Sosiaalinen media on tehnyt verkostoitumisesta helppoa, mutta oikean elämän tutut, ystävät ja kollegat ovat tärkeimpiä kontakteja. Saatat myös kuulua jo verkostoon esimerkiksi ammattiliittosi tai opiskelupaikkasi kautta.

Seuraavaksi käsitellään verkostoitumista työnhaun näkökulmasta. Nykypäivänä jokainen voi vaikuttaa omiin uravalintoihinsa. Työnhaku vaatii aktiivisuutta ja verkostoituminen voi helpottaa ja tehostaa prosessia.

6 vinkkiä verkostojen hyödyntämiseen työnhaussa

1. Tapaa tuttujasi, ystäviäsi tai muita kontaktejasi jotka voivat suositella sinua uuteen työpaikkaan tai esitellä sinut omille kontakteilleen.

2. Mieti omia tavoitteitasi. Mitkä alat kiinnostavat sinua ja onko jokin yritys, jonne todella haluaisit töihin? Ota selvää, keneen sinun kannattaa ottaa yhteyttä toiveyrityksessäsi ja kuka sinun verkostostasi voisi tuntea hänet.

3. Kysy muiden mielipidettä työhakemuksestasi ja ansioluettelostasi.

4. Pidä verkostoasi yllä, mutta älä ole maanvaiva.

5. Pidä kalenteria tapaamisistasi; kenet tapasit, milloin ja miten otat heihin yhteyttä seuraavan kerran.

6. Muista, että verkostoituminen ei ole yksisuuntaista. Sinun on myös oltava valmis ja kiinnostunut auttamaan muita verkostossasi olevia.

Mitä on verkostoituminen?

Verkostoituminen tapahtuu ihmisten tai yritysten välillä. Tämän päivän työelämässä verkostoitumisen ja omien verkostojen merkitys kasvaa koko ajan.

Työnhakuopas

Tästä pääset takaisin Duunitorin työnhakuoppaan etusivulle. Työnhakuoppaasta parhaat neuvot ja vinkit työnhakuun!

Tämä on Duunitorin kattava työnhakuopas – Katso vinkit ja ohjeet miten haet avointa työpaikkaa, miten teet työhakemuksen, ansioluettelon ja onnistut työhaastattelussa! Oppaasta löydät myös neuvoja urasuunnitteluun ja verkostojen hyödyntämiseen työnhaussa sekä paljon muuta! Valitsemalla aiheen pääset tutustumaan haluamaasi teemaan tarkemmin. Työnhakuoppaaseen liittyvissä kysymyksissä voit laittaa viestiä osoitteeseen info@duunitori.fi