URASUUNNITTELU

Tiedätkö, mikä sinusta tulee isona? Jokaisen työnhakijan ja työssäkäyvän kannattaa tehdä urasuunnitelma. Katso vinkit, miten olet askeleen lähempänä unelmien työpaikkaasi.

Uusimmat urasuunnitteluvinkit Duunitorilla

Mikä sinusta tulee isona? Jokaisen työnhakijan ja työssäkäyvän kannattaa tehdä urasuunnitelma. Urasuunnittelu on nimensä mukaisesti suunnitelmallista toimintaa sinun omaan ammatilliseen uraasi liittyen. Urasuunnittelu voi nuoresta kuulostaa pelottavalta tai kaukaiselta asialta, mutta sen merkitystä ei tule väheksyä.

Urasuunnittelu ei ole kuitenkaan tärkeää pelkästään kerran elämässä, vaan pikemminkin läpi elämän, sillä nykyään harva pysyy yhdessä työpaikassa koko elämäänsä. Olemme koonneet sinulle neuvoja urasuunnitteluun ja ammatinvalintaan. Ohjeiden ja vinkkien avulla tulet huomaamaan, ettei urasuunnittelu ole niin pelottavaa kuin miltä se voi kuulostaa.

Mitä on ammatinvalinta ja urasuunnittelu?

Ammatinvalinta ja urasuunnittelu ovat tärkeitä elämän kaikissa vaiheissa, riippumatta siitä oletko urasi alussa, monta työpaikkaa nähnyt konkari vai vasta koulussa tai opiskelujesi alussa. Urasuunnittelu ja ammatinvalinta ovat järjestelmällistä toimintaa, eikä niitä pidä väheksyä eikä myöskään pelätä. Suunnittelu on oman itsesi parhaaksi – urasuunnittelun keskipisteessä olet sinä.

Urasuunnitelman laatiminen

Urasuunnittelun tavoitteena on, että jokainen löytäisi sen oman juttunsa. Tällä tavoin työ tulee olemaan mielekästä ja motivaatio korkealla. Kokosimme yhteen konkreettiset ohjeet urasuunnitelman laatimiseen.

Ulkopuolista apua urasuunnitteluun

Tiesitkö, että voit halutessasi saada ulkopuoliselta ammattilaiselta neuvoja ja ohjeita urasuunnitteluun? Lue eteenpäin ja katso, mistä voit saada lisää apua.

Siirry työnhaun seuraavaan vaiheeseen

Verkostoituminen on tärkeää tämän päivän työmarkkinoilla

Verkostoituminen

Verkostoituminen on tärkeää tämän päiväntyömarkkinoilla. Lue vinkit, miten voit hyödyntää verkostojasi työnhaussa.

Tämä on Duunitorin kattava työnhakuopas – Katso vinkit ja ohjeet miten haet avointa työpaikkaa, miten teet työhakemuksen, ansioluettelon ja onnistut työhaastattelussa! Oppaasta löydät myös neuvoja urasuunnitteluun ja verkostojen hyödyntämiseen työnhaussa sekä paljon muuta! Valitsemalla aiheen pääset tutustumaan haluamaasi teemaan tarkemmin. Työnhakuoppaaseen liittyvissä kysymyksissä voit laittaa viestiä osoitteeseen info@duunitori.fi