TYÖHAKEMUS

Työhakemus on kirjallinen myyntipuhe, joka täydentää ansioluetteloa. Katso, miten rakennat selkeän ja houkuttelevan työhakemuksen ja miten täytät huolellisesti sähköisen työnhakulomakkeen.

Uusimmat työhakemusvinkit Duunitorilla:

Työhakemus on perinteisesti tiivis, noin yhden A4:sen pituinen teksti, jossa tulkitaan ja täydennetään ansioluettelon tietoja. Työhakemus on myyntipuhe, jonka tavoitteena on vakuuttaa työnantaja siitä, että juuri sinä olet oikea työntekijä yritykselle. Tarkoitus on kertoa kuka olet, miksi haet kyseistä työpaikkaa ja mitä osaamista ja lisäarvoa sinun palkkaamisesi toisi yritykselle. Työhakemus voi olla vapaamuotoisempi kuin CV, joka kertoo ainoastaan olennaiset faktat taustastasi, ja siinä voi tuoda enemmän omaa persoonaa esiin. Ensivaikutelma luodaankin usein juuri työhakemuksen avulla. Hyvällä työhakemuksella voit erottua muista työnhakijoista helposti jo silloin, kun työnantaja vastaanottaa hakijoiden asiakirjoja. Persoonallinen ja erottuva työhakemus voi olla esimerkiksi tarinan, esitelmän, internet-sivun, blogin, sarjakuvan tai pelin muodossa.

Työhakemusmalli – Näin teet hyvän työhakemuksen

Millainen on hyvä työhakemus? Lue hyvän työhakemuksen tunnuspiirteet ja katso työhakemusmalli, jonka avulla voit kirjoittaa oman työhakemuksesi.

Työnhakulomake – Hakeminen sähköisen järjestelmän kautta

Hakemuslomakkeen täyttö vaatii huolellisuutta. Lue vinkit, joiden avulla työhakemuksesi erottuu muiden joukosta myös sähköisen järjestelmän kautta haettaessa.

Siirry työnhaun seuraavaan vaiheeseen

Työhaastattelu

Työhaastattelu

Työhaastattelu on tilaisuutesi näyttää työnantajalle, että olet paras henkilö tehtävään. Lue vinkit, miten valmistaudut haastatteluun hyvissä ajoin.

Tämä on Duunitorin kattava työnhakuopas – Katso vinkit ja ohjeet miten haet avointa työpaikkaa, miten teet työhakemuksen, ansioluettelon ja onnistut työhaastattelussa! Oppaasta löydät myös neuvoja urasuunnitteluun ja verkostojen hyödyntämiseen työnhaussa sekä paljon muuta! Valitsemalla aiheen pääset tutustumaan haluamaasi teemaan tarkemmin. Työnhakuoppaaseen liittyvissä kysymyksissä voit laittaa viestiä osoitteeseen info@duunitori.fi