ANSIOLUETTELO ELI CV

Työnhaku kannattaa aloittaa ansioluettelon kirjoittamisella. Hyvä ansioluettelo sisältää kaikki olennaiset tiedot haettavan työpaikan kannalta. Lue vinkit, jotka auttavat sinua hiomaan ansioluettelosi kuntoon.

Uusimmat ansioluettelovinkit Duunitorilla:

CV, curriculum vitae, resume, ansioluettelo… Rakkaalla, ja tärkeällä, lapsella on monta nimeä. Mikä ansioluettelo on? Millainen on hyvä CV? Miten ansioluettelo rakennetaan onnistuneesti? CV:n laatimiseen kannattaa panostaa, sillä ansioluettelolla on suuri merkitys siinä, kutsutaanko sinut työhaastatteluun vai ei.

Olemme koonneet työnhakijoiden avuksi erilaisia ohjeita ansioluetteloon liittyen. Olitpa sitten hakemassa ensimmäistä tai kymmenettä työpaikkaasi, nämä ohjeet varmasti auttavat sinut oikealle polulle ansioluettelon tekemisessä!

Mikä on ansioluettelo?

Ansioluettelo on työpaikkaa hakiessa työnantajalle lähetettävä kirjallinen dokumentti, jonka tarkoitus on sisältää tiedot työnhakijan koulutuksesta, työkokemuksesta ja erinäisistä taidosta. Olet varmaan kuullut, että ansioluettelon tulisi herättää rekrytoijan huomio muutamissa sekunneissa. Tämän takia ansioluettelosta ei kannata tehdä turhan pitkään, vaan ytimekkyys on tärkeää. Sisällytä ansioluetteloon vain oleelliset tiedot, ja mukauta ansioluettelosi aina haettavan paikan mukaan.

Näin teet hyvän ansioluettelon

Millainen on hyvä CV? Ansioluettelon, CV:n, laatiminen voi tuottaa monelle päänvaivaa. Näillä konkreettisilla ohjeilla pääset alkuun CV:n laatimisessa!

Siirry työnhaun seuraavaan vaiheeseen

tyohakemus

Työhakemus

Onko ansioluettelosi jo valmis? Seuraava askel työnhaussa on työhakemuksen kirjoittaminen. Lue vinkit työhakemuksen kirjoittamiseen!

Tämä on Duunitorin kattava työnhakuopas – Katso vinkit ja ohjeet miten haet avointa työpaikkaa, miten teet työhakemuksen, ansioluettelon ja onnistut työhaastattelussa! Oppaasta löydät myös neuvoja urasuunnitteluun ja verkostojen hyödyntämiseen työnhaussa sekä paljon muuta! Valitsemalla aiheen pääset tutustumaan haluamaasi teemaan tarkemmin. Työnhakuoppaaseen liittyvissä kysymyksissä voit laittaa viestiä osoitteeseen info@duunitori.fi