Hyvää uutta vuotta! Vuoden alku tarkoittaa monelle meistä uusia mahdollisuuksia myös työelämässä. Tässä vaiheessa lomat ovat loppuneet, ja on loistava aika asettaa tavoitteita tulevalle vuodelle, etsiä uutta työpaikkaa tai aloittaa uusia projekteja nykyisessä työssä. Keräsimme vinkkejä, miten sinäkin voit saada täydellisen startin uudelle vuodelle.

10 vinkkiä, joiden avulla starttaat uuden vuoden parhaalla mahdollisella tavalla:

1. Aseta tavoitteita

Vaikka et haluaisi asettaa tarkkoja tavoitteita, ota itsellesi hetki aikaa ja mieti missä tilanteessa olet nyt ja missä haluat olla ensi vuonna. Pidä mielessä: jos et tiedä minne olet menossa, sinne on vaikeaa päästä. Jos haluat olla uudessa työpaikassa vuoden kuluttua, tee suunnitelma miten aiot uuteen työhön päästä.

2. Pidä kirjaa saavutuksistasi

Kirjoita ylös saavutuksiasi edelliseltä vuodelta ja pohdi mitä haluaisit saavuttaa tänä vuonna. Tee lista asioista, joita olet saanut aikaan ja hyödynnä sitä, kun kirjoitat ansioluetteloasi. Tuo saavutuksiasi esille myös sosiaalisen median profiileissasi, esimerkiksi LinkedInissä.

3. Listaa uusia taitoja, joita tarvitset tai haluat oppia

Jos haluat edetä urallasi, tarvitset todennäköisesti uusia taitoja, joten tee suunnitelma miten aiot oppia tai hankkia niitä. Voit esimerkiksi jutella esimiehellesi ja ottaa vastaan työtehtäviä ja projekteja, joiden kautta voit oppia uutta.

4. Pohdi tulevaisuutta

Oletko koskaan miettinyt, mihin suuntaan urasi ja yritys jossa työskentelet, ovat menossa? Palkkaako yritys paljon osa-aikaisia työntekijöitä vakituisten sijaan? Voiko työtehtäviäsi tehostaa tai automatisoida? Nyt on hyvä aika miettiä, mitä tulee tapahtumaan tämän vuoden aikana ja sen jälkeen. Ole realistinen ja myös rehellinen itsellesi. Mieti mitä sinun kannattaa tehdä, jos tulevaisuutesi yrityksessä ei näytä lupaavalta.

5. Hyppää uusille urille

Tuntuuko sinusta, että on aika kokeilla jotain uutta? Jos sinusta on jo pidemmän aikaa tuntunut siltä, että juokset oravanpyörässä tai teet edelleen “samaa vanhaa”, on aika tehdä muutos. Maisemanvaihto, vapaaehtoistyö tai uusi työprojekti voivat ohjata sinua oikeaan suuntaan. Tulevaisuus on nyt.

6. Opettele joustamaan

Työelämässä ei voi menestyä, jos ei osaa tai halua joustaa lainkaan. Yritä parhaasi olla avoin uusille ideoille ja mielipiteille. Sano useammin “kyllä” kuin “ei” työkavereillesi ja esimiehillesi.

7. Hanki uusia ystäviä

Olet varmasti kuullut, että verkostoituminen on loistava tapa löytää uusi työpaikka. Tämä vinkki kannattaa pitää mielessä, joten ota tehtäväksi laajentaa ystäväpiiriäsi ja lisätä ammatillisia kontaktejasi. Mitä enemmän tunnet ihmisiä, jotka pitävät sinusta ja tietävät mitä teet, sen parempi.

8. Muista mitkä asiat ovat sinulle tärkeimpiä

Pidä mielessä, että elämässä on muitakin asioita kuin työ tai opiskelu. Kiinnitä siis huomiota omaan terveyteesi ja pidä yllä ihmissuhteitasi. Jos olet viime vuonna huomioinut liian vähän perhettäsi ja ystäviäsi, nyt kannattaa korjata tilanne. Hyvä olo heijastuu myös työelämään!

9. Haasta itsesi

Elämässä kannattaa ottaa riskejä. Jos sinusta tuntuu, että rullaat paikoillasi, tee asialle jotain. Astu pois mukavuusalueeltasi ja ota vastaan uusia projekteja ja työtehtäviä, voit oppia paljon uutta.  Älä kuitenkaan pelkää kysyä muilta apua, jos joku tehtävä tuntuu liian hankalalta.

10. Kasvata mainettasi

Sosiaalisen median käyttö on yleistynyt Suomessa huomattavasti. Suosituimmat palvelut Twitter, Facebook, Pinterest, Google+ ja LinkedIn ovat kaikki omalla tavallaan hyödyllisiä työnhaun ja verkostoitumisen kannalta. Pidä profiilisi asiallisina ja hyödynnä niitä, kun haluat tuoda esille osaamistasi ja kiinnostuksen kohteitasi.

Ps. Nyt viimeistään kannattaa aloittaa kesätyönhaku! Lue seuraavaksi parhaat kesätyönhakuvinkkimme vuodelle 2017!

Print Friendly

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here