Vietämme työpaikalla tyypillisesti sen verran suuren osan viikosta, että työllä on suuri vaikutus myös yleiseen onnellisuuteen. Henkilöstön viihtyvyys on myös tärkeä osa menestyvää yritystä, sillä työviihtyvyydellä on vaikutusta niin työmotivaatioon, kuin paljon tapetilla olevaan tuottavuuteenkin.

Elisa Software Services -yksikön avoimet työpaikat» Elisan avoimet työpaikat Duunitorilla»

“Jos henkilöstö ei ole tyytyväinen, ei sitä ole kohta asiakaskaan”, Elisalla todetaan ja osutaan naulan kantaan. Parhaat osaajat siis takaavat tyytyväiset asiakkaat, mutta mikä takaa henkilöstön tyytyväisyyden? Mikä saa softagurut viihtymään Elisalla? Annetaan elisalaisten kertoa: Duunitori haastatteli kahta elisalaista, Elisan Software Servicesilla työskentelevää ohjelmistoarkkitehti Samuel Tervaskantoa ja it-liiketoimintayksikkö Elisa Appelsiinilla työskentelevää ohjelmistoarkkitehti Mikko Tylliä.

Tämä artikkeli on toteutettu yhdessä Elisan kanssa.

1. Omaan työhön on voitava vaikuttaa

elisa7
Omaan työnkuvaan on voitava vaikuttaa ja omaa osaamista on päästävä kehittämään. Kuva: Elisa

Ohjelmistoarkkitehtien työpäivä koostuu koodaustyön ohella muun muassa arkkitehtuurien suunnittelusta, yhteistyöstä muiden osastojen kanssa, analyytiikan läpikäynnistä, testauksesta ja suunnittelusta. Omaan työnkuvaan saa itse vaikuttaa ja talossa pääseekin tekemään sitä, mikä itseä kiinnostaa.

IT-ala elää liki jatkuvassa murroksessa ja asiat kehittyvät koko ajan. Tervaskanto huomauttaakin, että kukaan alan ammattilainen ei halua jämähtää käyttämään vanhaa teknologiaa, vaan omaa osaamista on päästävä kehittämään. Tähän kuuluu olennaisesti muun muassa se, että työtä on päästävä tekemään moderneilla ohjelmointikielillä. Uudistuminen ja uusien teknologioiden adaptoiminen on myös yrityksen kannalta hyvä juttu – se tuo myös yritykselle uutta osaamista, ajatuksia ja mielipiteitä.

Ei voi jämähtää. Kehityspuolella varsinkin motivoi eniten se, kun pääsee tekemään asioita uusilla jutuilla.

Tervaskanto lisää, että alalla suurin ammatillinen kasvu ei tapahdu koulutuksissa tai kursseilla, vaan nimenomaan sitä kautta, että työntekijä pääsee hyödyntämään uusia juttuja ja oppimaan työn ohessa. Koulutuksiakin on kuitenkin tarjolla ja työntekijöitä myös kannustetaan kouluttautumaan. Tylli kertoo, että talossa saa myös itse olla aktiivinen ja ehdottaa erilaisia koulutuksia. Töitä tehdään tiimeissä ja tiimeillä on paljon päätäntävaltaa esimerkiksi ratkaisujen valinnoissa. Ohjelmistokehityksessä tiimeihin luotetaan ja ylempää tulevaa sanelua on hyvin vähän.

2. Monipuolinen ja mielenkiintoinen työ pitää kiinnostuksen yllä

elisa-mielenkiintoinen-tyo
Kuva: Elisa

Elisa Viihteen Tervaskanto ja Elisa Etämittauksen parissa tällä hetkellä työskentelevä ohjelmistoarkkitehti Mikko Tylli päätyivät molemmat alalle kiinnostuksen vuoksi. Tervaskanto ohjelmoi ensimmäiset pelinsä jo ala-asteella ja muistaa yhä sen huikean tunteen, kun oli saanut oikeasti toimivan pelin aikaan. Nykyään työelämässä innostaa sen näkeminen, kun on itse pystynyt luomaan jonkin monimutkaisen asian ja näkee projektin lopputuloksen.

Saa tehdä töitä sellaisen asian parissa, joka on oikeasti lähellä ihmisen arkea.

Myös työn asiakaslähtöisyys on tekijöilleen tärkeää. Tervaskanto korostaa, että Elisalla tekijät ovat myös itse tuotteidensa käyttäjiä, jolloin palveluiden kehittämiseen tulee ihan erilainen tunneside ja tuotteista todella välitetään. Elisalla työtä tehdään monipuolisesti niin mobiili- kuin websovellustenkin parissa. Yritykset tekevät myös paljon yhteistyötä ja molempien yritysten tuoteportfoliot ovat laajat. Tylli kertoo, että eri projekteissa hyödynnetään erilaisia ratkaisuja, mikä tuo työhön vaihtelevuutta ja mielenkiintoa.

3. “Kasista neljään” ei sovi kaikille

elisa-etatyo
Hyvien etätyömahdollisuuksien ansiosta töitä voi tehdä siellä missä itse haluaa. Kuva: Elisa

Perinteinen kahdeksasta neljään -työ ei sovi kaikille ja osa kokee voivansa keskittyä työhönsä paremmin esimerkiksi kodin rauhassa. Elisalla etätyöpäivien pitäminen on mahdollista ja jopa suotavaakin, ovathan etätyön mahdollistavat työkalut ja palvelut Elisan liiketoiminnankin ydintä. Työntekijöille tarjotaankin kunnon välineet ja etätyöpäivät ovat normaali osa yrityksen kulttuuria.

“Itse tykkään tehdä ihmisten kanssa ja tulla paikalle toimistolle, mutta on hienoa, että minulla on mahdollisuus tehdä tarvittaessa kotoa töitä, jos tulee sellaine tilanne. Itse olen vain pari päivää vuodessa etänä, mutta osa tykkää tehdä esimerkiksi keskittymistä vaativia hommia kotona. Meillä jokainen voi itse etätyömahdollisuuksien ansiosta hakea itselleen hyvän balanssin miten töitä tekee,” Tervaskanto kertoo.

4. Ihmiset ympärillä motivoivat

elisa6
Hyvä tiimi kannustaa ja motivoi. Kuva: Elisa

Molemmat kertovat, että he viihtyvät Elisalla niin hyvin ennen kaikkea huikean työyhteisön ansiosta. Työn haasteetkin on helpompi selättää, kun ympärillä on osaava tiimi.

 Kun miettii, että vietetään se 40 tuntia viikossa keskenämme, niin se on tärkeää millaisia työkavereita täällä on.

Taitavien tyyppien kanssa on hienoa tehdä töitä. “Täällä olisi varmasti hyvin erilaista, jos ympärillä ei olisi näitä ihmisiä, jotka ovat hyvin motivoituneita, sitoutuneita ja teknisesti päteviä ja joilta voi oppia paljon. Tällaisessa porukassa on mahtavaa miettiä ja rakentaa asioita. Ihmiset motivoivat minua,” kiteyttää Tervaskanto.

Elisa on yksi Suomen suurimmista teleoperaattoriyhtiöistä ja merkittävä toimija myös ohjelmistopuolella lukuisine omine tuotteineen ja asiakkaille toimitettavine ratkaisuineen. Elisan Software Services -yksikkö keskittyy erityisesti henkilöasiakkaille suunnattujen palveluiden kehitykseen ja tarjoaa paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia ohjelmistoalan ammattilaisille ja etsii jatkuvasti uusia ja erilaisia ihmisiä vahvistamaan joukkoaan. Lue lisää elisalaisten työpäivistä Elisalainen-blogista.

IT-alan menestystarina Appelsiini perustettiin vuonna 1999 ja tavoitteena oli alkusta alkaen tehdä asioita eri tavalla kuin muut: omalla tyylillä, omilla kasvoilla, avoimesti, rehellisesti ja asiakaslähtöisesti. Elisa tuli mukaan kymmenisen vuotta myöhemmin, jolloin nimi vaihtui Elisa Appelsiiniksi. Yritys onkin kasvanut tätä myötä entistä vahvemmaksi peluriksi Suomen IT-markkinoilla.

Elisa Software Services -yksikön avoimet työpaikat» Elisa palkkaa 30 koodaria, katso avoimet työpaikat Duunitorilla »

 

Print Friendly

3 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here