Kiinnostaisiko mahdollisuus päästä kehittämään omaa uraasi ja osaamistasi yrityksessä, joka on juuri nyt hyvin mielenkiintoisessa vaiheessa? Duunitori vieraili BDO:n Suomen pääkonttorilla Helsingin Lauttasaaressa ja selvitti, miksi sekä opiskelijoiden että kokeneempien asiantuntijoiden kannattaisi hakea töihin BDO:lle juuri nyt.

Tämä artikkeli on toteutettu Duunitorin haastattelujen pohjalta yhteistyössä BDO:n kanssa. 

BDO on Suomen viidenneksi suurin tilintarkastus- ja muita asiantuntijapalveluita yrityksille tuottava organisaatio ja kuntien tilintarkastuksen markkinajohtaja, joka työllistää yli 170 asiantuntijaa eri puolilla Suomea. Helsingin Lauttasaaren konttorin hyvän tunnelman aistii vierailijakin. Vaikka konservatiivisella alalla ollaan, vallitsee konttorilla rento ilmapiiri. ”Täällä on tosi hyvä henki. Vaikka aamulla väsyttäisi kuinka, niin viimeistään siinä vaiheessa kun näkee työkaverit, tulee hyvä työfiilis”, kertoo avustavissa tilintarkastustehtävissä talossa työskentelevä Maria Porokkajonka kanssa istun alas ensimmäisenä.

Nuori asiantuntija nauttii vastuusta ja haasteista

Maria Porokka kiinnostui BDO:n tarjoamista kansainvälisistä uramahdollisuuksista.

Kauppatieteen maisteriopintojaan viimeistelevä Maria Porokka on työskennellyt BDO:lla avustavissa tilintarkastustehtävissä nyt vuoden verran. ”Minulla oli tosi palava into päästä tekemään koulutustani vastaavaa työtä. Kun luin BDO:n työpaikkailmoituksen, tuli sellainen fiilis, että tämä voisi olla minun juttuni.” Mikä yhtiössä sitten herätti nuoren asiantuntijan mielenkiinnon? ”Kansainvälisyys. Halusin työhön, jossa saan tehdä kansainvälisiä työtehtäviä”, Porokka kertoo. BDO:lla tämä toive toteutui, sillä BDO on globaali yritys, joka toimii 158 maassa ja työllistää maailmanlaajuisesti yli 67 000 asiantuntijaa. ”Meillä on paljon kansainvälisiä asiakkaita, ja myös työympäristömme on kansainvälinen. BDO tarjoaa myös mahdollisuuden päästä ulkomaille töihin, jos kiinnostusta on. Haluaisin itsekin tulevaisuudessa hyödyntää tätä mahdollisuutta.”

Porokan monipuoliset työpäivät koostuvat erilaisista tilintarkastukseen liittyvistä tehtävistä. ”Vierailemme eri yrityksissä ja olemme yhteydessä asiakkaisiin. BDO:n asiakaskunta on hyvin laaja, ja olen päässyt mukaan hyvin erilaisiin asiakastoimeksiantoihin. Tämä on yksi työni parhaista puolista.” BDO:lla uskalletaan antaa vastuuta myös nuorille asiantuntijoille, ja nimenomaan tämä tekee työstä Porokan mielestä ammatillisesti kiinnostavaa. ”Olen saanut täällä niin paljon vastuuta kuin olen vain halunnut. Se on ollut ammatillisesti haastavaa ja hyvin mielenkiintoista.” 

BDO on mielenkiintoisessa vaiheessa – ”kokeneen asiantuntijan kannattaa hypätä mukaan juuri nyt”

Mitä tämä mystinen ”mielenkiintoinen vaihe”, johon alussa viitattiin, tarkoittaa käytännössä? ”Kasvamme vauhdikkaasti, ja täällä on nyt panostettu hyvin vahvasti vero- ja neuvontapalveluihin sekä Suomessa että globaalilla tasolla”, vastaa veroasiantuntija Antti Paloniemi. Hän aloitti BDO:lla viime vuoden elokuussa, työskenneltyään tätä ennen kymmenisen vuotta toisessa alan yrityksessä. ”Minulle avautui tilaisuus siirtyä tänne, ja sillä tiellä tässä nyt ollaan”, hän kertoo. ”En ole katunut tänne tulemista päivääkään. Kasvu ja uudet aluevaltaukset tuovat mukanaan hyvin mielenkiintoisia työtehtäviä, kehittymismahdollisuuksia ja kehittämismahdollisuuksia. Omaa uraa pääsee täällä kehittämään niin horisontaalisesti kuin vertikaalisestikin.” 

Antti Paloniemi aloitti työt BDO:lla elokuussa 2016.

Paloniemi vastaa työssään kansainvälisestä yritysverotuksesta, yrityskaupoista ja verokysymyksistä sekä kotimaisesta yritysverotuksesta. Hän kertoo nauttivansa etenkin työn vaihtelevuudesta. ”Esimerkiksi yrityskauppapuolella asiat liikkuvat monesti nopeasti, ja jokainen yrityskauppa on jossain määrin erilainen. Meille tulee paljon myös lyhyitä toimeksiantoja. Verolainsäädäntö on siitä mielenkiintoinen, että se muuttuu ja kehittyy koko ajan. Omaa osaamista on muutoksien myötä kehitettävä, mikä antaa työhön mielenkiintoa”, Paloniemi kertoo. Kansainvälisyys näkyy luonnollisesti myös verotiimin työssä. ”Teemme hyvin paljon kansainvälistä yhteistyötä ulkomaisten kollegoidemme kanssa. Esimerkiksi verolainsäädäntö on joka maassa omanlaisensa. Olemme sen puitteissa yhteydessä moniin maihin”, kertoo Palomäki.

Toimintamme ytimessä on asiakaslähtöisyys – ja poikkeuksellisen hyvä asiakaspalvelu.

Asiakaslähtöisyys on yksi BDO:n toiminnan peruspilareista. Hyvään asiakaspalveluun panostetaan talossa tosissaan. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? ”Kun miettii esimerkiksi veroasioita, niin ne ovat monesti hyvin tulkinnanvaraisia. Yksinkertaiselta kuulostava kysymys voikin olla itse asiassa älyttömän vaikea. Ammattitaito mitataan siinä, miten saat paketoitua vastauksen oikein. Asiakas on otettava huomioon hyvin vahvasti. On esimerkiksi eri asia, onko vastaus suunnattu controllerille tai vaikka verojohtajalle”, Paloniemi avaa.

Uramahdollisuuksia myös Hangosta aina Rovaniemelle saakka

Oletko kiinnostunut uramahdollisuuksista tilintarkastuksen tai neuvontapalveluiden parissa muualla Suomessa? BDO tarjoaa paljon mahdollisuuksia kautta Suomen. Istun seuraavaksi alas Keski-Suomen ja Pohjanmaan aluejohtajan, JHTT tilintarkastaja Tuomas Mettomäen kanssa. Keskustelemme BDO:n valtakunnallisesti tarjoamista mahdollisuuksista. Mettomäen ura BDO:lla lähti käyntiin Helsingistä, ja Seinäjoelle muutettuaan hän työskenteli puolisentoista vuotta vastuullisena tilintarkastajana, kunnes hänelle tarjoutui mahdollisuus aloittaa aluejohtajana. ”Otin haasteen innolla vastaan. Päätyökseni toimin julkishallinnon tilintarkastajana, ja lisäksi olen noin kymmenhenkisen, Jyväskylässä, Vaasassa ja Kokkolassa työskentelevän tiimin esimies.” 

Tuomas Mettomäki toimii Keski-Suomen ja Pohjanmaan alueella aluejohtajana.

”Suurin ero pääkaupunkiseutuun verrattuna on se, että meillä ei ole isoa työyhteisöä. Toimimme pitkin Suomea keskeisissä kunnissa”, Mettomäki kertoo. Hän painottaa, että tämänkaltainen työ vaatii oma-aloitteisuutta, sillä työtehtävät ovat hyvin itsenäisiä. Omaan työhön on mahdollista vaikuttaa, ja työtehtäviä on mahdollista muokata oman kiinnostuksen mukaan. ”BDO tarjoaa työntekijöilleen monipuolisia mahdollisuuksia, ja omaa uraa pääsee rakentamaan itse. Maakunnissa on tarjolla paljon julkishallinnon tarkastustyötä ja yhtiöpuolen tarkastusta. Oman kiinnostuksen mukaan on mahdollisuus tehdä myös konsultointitöitä ja vaikkapa vero-asiakkuuksia.”

Myös Mettomäki mainitsee työn vaihtelevuuden yhtenä sen parhaista puolista. ”Tarkastuskohteet ovat hyvin poikkeuksellisia, eli kahta samanlaista päivää ei ole. Asiakkaat tarjoavat hyvinkin vaikeita haasteita, joita sitten ratkomme yhteistyössä eri asiantuntijoidemme kesken. Toimin kaikissa asiakkuuksissani vastuullisena tarkastajana, ohjaan tiimiä asiakkaalla ja olen läsnä asiakkaan arjessa.” 

Fyysisesti päällä on puku, henkisesti huppari – ”tänne on kiva tulla aamuisin töihin”

”Työporukkamme on energinen, osaava ja innostunut. Tänne on tämän vuoksi aina mukava tulla aamuisin töihin. Kulttuurimme on matalahierarkkinen, voin kysyä tarvittaessa apua keneltä tahansa ja vastavuoroisesti pääsen myös itse tarjoamaan apuani muille”, Porokka kertoo. Paloniemi komppaa: ”Voit mennä koputtamaan vaikka toimitusjohtajan ovelle, jos tarve vaatii. Yhteistyö eri yksiköiden välillä toimii hyvin.”

Toimistolla vallitsee hyvä yhteishenki.

”Työ täällä sopii ihmiselle, joka kaipaa haasteita ja on valmis kehittymään”, Porokka sanoo. ”Jos haluaa kehittää omaa uraansa ja omaa osaamistaan, niin tämä on oikea paikka. Täällä pääsee tekemään hyvin nopeasti hyvin mielenkiintoisia töitä yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa. Pääsee näkemään ja miettimään asioita eri kantilta”, lisää Paloniemi. ”BDO on hyvä työnantaja ja suosittelen työtä täällä ehdottomasti kenelle tahansa alasta kiinnostuneelle. Meillä on tarjolla paljon erilaisia työtehtäviä, ja oman kiinnostuksen ja osaamisen myötä työtehtävät kehittyvät. Etenemismahdollisuuksia on aina partneritasolle asti”, kiteyttää Mettomäki.

Kiinnostuitko?

Tutustu BDO:n tarjoamiin uramahdollisuuksiin.

Print Friendly

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here