Ammattiliitot

Ammattiliitto on ammattiyhdistysliikkeen puitteissa toimiva järjestö, jonka tarkoituksena on edistää työntekijöiden hyvinvointia työelämässä. Sen tärkeimpiä tehtäviä ovat jäsenistönsä edunvalvonta sekä sopimusalojensa työehtosopimusten neuvottelu yhdessä työnantajapuolen kanssa. Monilla ammattiliitoilla on myös oma työttömyyskassa, johon kuuluminen suojaa liiton jäsentä työttömyyden varalta.

Duunitori on koonnut suurimmat ammattiliitot tälle sivulle. Ammattiliitot neuvovat muun muassa työntekijän oikeuksiin liittyvissä asioissa.

Tutustu ammattiliittoihin Duunitorilla:

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut"Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut logo" by yhteiskunta-ala.fi. Licensed under fair use via Wikipedia - https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Yhteiskunta-alan_korkeakoulutetut_logo.png#/media/File:Yhteiskunta-alan_korkeakoulutetut_logo.png

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut toimii yhteiskunnallisella alalla työskentelevien, korkeakoulututkinnon suorittaneiden tai sitä opiskelevien ammatillisena etujärjestönä

Lue lisää »

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPersuper-logo

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on Suomen suurin sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan toisen asteen tutkinnon suorittaneiden ja aloille opiskelevien ammattiliitto.

Lue lisää »

Miksi kannattaa kuulua ammattiliittoon?

Liittoon kuuluminen on korvaamatonta, kun ongelmia ilmenee, mutta liittoon kuulumisesta on muutenkin paljon hyötyä. Liittoon kuuluminen tuo mukanaan monia etuja (edut ovat liittokohtaisia), kuten esimerkiksi:

  • Apua ja neuvoja
  • Työttömyysturvaa
  • Koulutusta
  • Alennuksia ja etuja
  • Tapahtumia ja muuta toimintaa
  • Jäsenlehden

Keskusjärjestöt

Suomessa ammattiliitot ovat järjestäytyneet pääasiassa kolmeen keskusjärjestöön:

Oletko Ammattiliitto?

Duunitorilla käy joka päivä kymmeniä tuhansia ihmisiä etsimässä työpaikkoja ja hakemassa tietoa työelämästä. Haluaisitko kertoa lisää liittosi toiminnasta ja jäseneduista tavoittaen juuri oikean yleisön?

Lue lisää »