Työnhaku voi olla pitkä ja haastava prosessi, joten on tärkeää pysyä positiivisena ja myös oppia omista virheistä. Keskity työnhaussa hyviin asioihin ja vältä negatiivista ajattelua. Tällä kertaa Duunitori listaa asioita, joita kannattaa välttää työnhaussa:

1. Keskity vain työnhakuun

Työnhaku vie aikaa, mutta muista keskittyä välillä myös muihin asioihin. Vietä aikaa ystäviesi ja perheen kanssa ja harrasta jotakin. Työnhaku voi helposti olla puuduttavaa ja jopa tylsää, joten muista tehdä muutakin.

2. Ota kielteiset vastaukset henkilökohtaisesti

On harvinaista, että pääset heti töihin ensimmäiseen paikkaan johon haet. Tämäkin on tietysti mahdollista, mutta usein se ei kuitenkaan ole niin helppoa. Hyväksy siis hylkäävät vastaukset ja ota niistä oppia. Kannattaa myös aina kysyä palautetta jälkeenpäin.

3. Hae sinne minne muutkin hakevat

Työnhakusivustot ovat käteviä, mutta työpaikkoja kannattaa etsiä myös muista paikoista, joissa kilpailua on vähemmän. Seuraa sinua kiinnostavien yritysten kotisivuja ja työpaikkailmoituksia sekä sosiaalisen median kanavia. Usein avoimista työpaikoista ei ilmoiteta julkisesti, joten kannattaa myös lähettää avoimia hakemuksia ja määritellä tarkasti, mitä haluaisit kyseisessä yrityksessä tehdä.

4. Kirjoita epäselvä hakemus

Työnantajat lukevat paljon työhakemuksia etsiessään uutta henkilöä yritykseensä. Kannattaa siis kirjoittaa selkeä hakemus, joka kiinnostaa lukijaansa. Työhakemuksessa ei tarvitse mainita jokaista entistä työpaikkaa, jos niitä on ehtinyt kertyä jo useita. Tärkeämpää on kertoa mitä osaat tehdä, miksi haet kyseiseen työtehtävään ja miksi juuri sinut pitäisi valita.

5. Piiloudu työnantajilta

Älä pelkää tuoda itseäsi ja osaamistasi esille ja muista, että itsevarmuus ja ylimielisyys ovat kaksi täysin eri asiaa. Kun etsit työpaikkaa, älä piileskele. Tee esimerkiksi osaamistasi kuvaava Linkedin-profiili, jotta sinut löydetään helpommin.

6. Hae jokaiseen työpaikkaan jonka löydät

Jos haet jokaiseen mahdolliseen avoimeen työtehtävään, saatat unohtaa mitä todella haluat tehdä työksesi. Saatat myös helposti tyytyä työpaikkaan, johon et hakenut tosissasi. Jos sinulla on liian monta lähetettyä työhakemusta, et pysty seuraamaan niitä kaikkia. Pahimmassa tapauksessa et muista ollenkaan mihin yritykseen ja työtehtävään olet hakenut, kun kutsu haastatteluun saapuu.

7. Unohda kilpailijat

Varmista, että erotut muista työnhakijoista. Mieti kykyjesi ja kokemuksesi lisäksi suurimpia saavutuksiasi. Muilla työnhakijoilla saattaa olla samoja kykyjä kuin sinulla, mutta saavutuksesi ovat uniikkeja. Mitä paremmin tiedät omat vahvuutesi ja heikkoutesi, sitä todennäköisemmin erotut muista ja hankit unelmiesi työpaikan. (Muista lisäksi tarkistaa, mitkä ovat vahvuuksiasi Duunitorin Tyyppitestin mukaan!)

Menestystä työnhakuun!

Kaipaatko lisää vinkkejä? Lue myös nämä Duunitorin artikkelit:

“Täytä lomake hakeaksesi työpaikkaa” – Miten erottua joukosta työnhaussa?
Työhakemuksen seitsemän syntiä

 

 

Print Friendly

1 KOMMENTTI

  1. Kohta 2. Palautteen kysyminen jälkeenpäin on turha ohje. Olen itse hakenut 5kk aikana noin 30 työpaikkaan ja kysynyt AINA palautetta haustani. Vain 5 on vastannut asiallisella palautteella, muutama luvannut kirjoittaa, kun kiire hellittää (kuukausia sitten…) ja loput ei kai ole “saaneet” kyselyäni. Ymmärrän ja hyväksyn sen, ettei se voi olla postiivista ja usein varaudun nimen omaan siihen negatiiviseen, jotta tietäsin missä vika, mutta silti on usein suoraan sanottu ei. Eli suurin ongelma on se, ettei sitä palautetta saa. Se on kiven alla ja palautekyselyihin ei useinkaan vastata. “Se ei ole meidän tapa”, “Hakijalle on vaikea lähteä antamaan palautetta, jos siinä ei ole mitään hyvää sanottavaa” jne tekosyitä. Kyllä sen vaistoaa, ettei hakemukseni vissiin jäänyt erilaisuudellaan ainakaan mieleen tai takana on silkka laiskuus tai varman päälle pelaaminen, mutta jos siinä on kerran niin paljon vikoja niin kertokaa ihmeessä, ettei se sama hakija hae samoin virhein taas uudelleen johonkin toiseen ja kuluta turhaan rekrytoijan ja omaa aikaansa.

    Kun kysyn asiaa muilta tuntemiltani työnhakijoilta, niin vastaus on heilläkin sama. Ovat jopa luovuttaneet sen suhteen kokonaan ja mieluummin käyvät papereidensa kanssa asiantuntijalla kysymässä apua. Se on ihan rekrytointiyrityksestä kiinni saako palautetta ja sielläkin henkilöstä kiinni saako sitä siltikään vei ei. Palautteen antajan tulisi muistaa, että joskus se palautetta kysynyt hakija voi olla vielä firman tuleva asiakas. Ei kannata polttaa siltoja takanaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here