Kansallinen Työnhakijatutkimus ™

Kansallinen työnhakijatutkimus selvittää työnhaun tilaa ja trendejä Suomessa vuosittain. Ensimmäinen työnhakijatutkimus julkaistiin elokuussa 2016. Tutkimuksen toteuttaa Duunitori.

 

 

 

 

lataa tutkimus »

Tutkimuksen toteutus

Tutkimus toteutettiin sähköisellä kyselylomakkeella ja siihen vastasi 1024 työnhakijaa. Kyselyssä vastaajilta kysyttiin perustietojen lisäksi muun muassa työnhakijoiden työnhakuaktiivisuudesta, työnhaun kanavista ja työnhakuun liittyvästä viestinnästä. Lisäksi vastaajat saivat kertoa omia hyviä ja huonoja kokemuksiaan eri rekrytointiprosesseista.

 

Työnhakijatutkimus 2016

lataa tästä »

%

Vastaajista on lähettänyt työhakemuksen kuluneen kuukauden aikana.

%

Vastaajista kertoi, että työnantajasta kuullut asiat ystäviltä ja tuttavilta vaikuttaa paljon mielikuvaan työnantajasta.

%

Vastaajista työskentelee tällä hetkellä.

Lataa tutkimus:
* Yksityisyys on meille tärkeää, emme jaa tietojasi kolmansille osapuolille.
** Jos et jostain syystä saa tutkimusta, ota yhteyttä rekrytointitutkimus@duunitori.fi ja lähetämme sen sinulle.

Kommentteja työnhaun nykytilasta

 

Olen hakenut työpaikkaa ja työnantaja lupaa ottaa yhteyttä, mutta ei koskaan ota. Joutuu itse soittelemaan perään ja kukaan ei vastaa.

Pieni yritys, jossa koko rekrytointiprosessi oli jatkuvaa keskustelua ja vuoropuhelua vaatimuksista ja tuntemuksista toimenkuvaan ja työn sijaintiin liittyen. Ihminen ihmiselle, ilman turhaa rekrytointijargonia ja huippu HR-konsulttien turhaa väliintuloa sotkemaan pakkaa.

Hain tekemään kuvastoa eräälle firmalle, kun sitten työhaastattelussa selvisi, että kyse onkin vain excelin pyörittelystä.